Leírás és Paraméterek
Sajtos tallérsütő tulajdonságai:
- Anyag: magas vegytiszta (99% - os) alumínium öntvény
- Méret: Hossza: 16*14 cm a sütőfelület; 43 cm hosszú a nyéllel együtt.
- Használható: nyílt láng felett és beltéren gázláng felett egyaránt használható.
- Mosogatógépben nem mosható.
- Mikrosütőben nem használható
- Száraz helyen tárolandó
Ajánljuk:
- édes vagy sós ostyák sütéséhez
Recept: - sajtostallér Nr 1
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin (vaj)
- 15 dkg reszelt sajt (trappista kerek
- 2 db tojás (egész)
- 1 csomag sütőpor
- 1 pohár tejföl (vizespohár 2 dl)
- 1 kávéskanál köménymag
- só ízlés szerint.
Elkészítése:
a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd pici gombócokat gyúrunk belőle
és ezeket rakjuk az előre felhevített tallérsütőbe és összepréseljük.
Recept sajtostallér Nr 2
Hozzávalók:
-1 kg liszt
- 25 dkg margarin (Ráma) vagy vaj
- 25 dkg reszelt sajt (trappista kerek)
- 20 dkg sertés zsír
- 2 dl tej
- kömény és szezám mag darálva és darálatlan ízlés szerint (ajánlott mennyiség egy két evőkanálnyi)
- 1 evőkanál só (vagy ízlés szerint)
Elkészítése:
- a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd pici gombócokat gyúrunk belőle
és ezeket rakjuk az előre felhevített tallérsütőbe és összepréseljük.
Sajtostallér recept Nr 3
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 14 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- só ízlés szerint
- tej (langyos)
Elkészítése:
- a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd dió nagyságú gombócokat gyúrunk belőle és ezeket
rakjuk az előre felhevített tallérsütő közepébe, összepréseljük, és mogyoróbarna színűre sütjük.
Ha sósan szeretnénk elkészíteni, akkor cukor helyett sajtot, szezámmagot és egész köményt teszünk bele.