30.000 Ft. felett ingyenes kiszállítás!
Elérhetőség: +36-70/605-0308
Grillező, füstölő tulajdonságai:
Tartalma:
Tisztítása:
Használati utasítás Begyújtás Távolítsa el a fedőt(C), felső testet(B), rácsot(E), zsírfogót() Győződjön meg róla, hogy a faszén rács(F) a faszén tartóba(D) helyezkedik el. Nyissa ki a hamutálca ajtaját(H) Tegye a szenet vagy fát(Fenyőt ne használjon!)piramis alakba a faszén tartó közepébe. Gyújtsa be a tüzet. Hagyja égni a szenet/fát körülbelül 25 percig. Egyenletesen terítse szét a szenet/fát, ha már befedte egy vékony réteg hamu. Hozzáadhat ízesített faforgácsokat. Áztassa a faforgácsokat vízbe 10 percig és szárítsa ki használat előtt. Használja közvetlenül a forró faszenen vagy kilyukasztott fólia zacskóban. Ezek a füstölgő füstöt eljuttatják az ételhez a fokozott ízért. Hozzáadhat az ízesített faforgácsokhoz a víztartó tálba egy keveréket a kedvenc borából, zöldfűszernövényből és/vagy fűszerből. Almás ízesítés: lágy, ideális a vadhúshoz, halhoz, szárnyashoz Tölgyfa ízesítés: közepes, ideális a sertéshúshoz, szárnyashoz Hikori-fa ízesítés: erőteljes, ideális a sertéshús szeletekhez, bordához, sültekhez
Füstölés további folyamatai: Helyezze a zsírfogót biztonságosan a 3 tartó lábra az alsó testen Töltse meg ezt a tálat egy kis vízzel Helyezze a rácsot a csöpögtető tálcára Helyezze az ételt egy rétegben a rácsra vagy akassza fel a felső rácsra kampók segítségével, úgy hogy hagyjon helyet közöttük Helyezze a felső testet az alsó testre. Az ajtaját zárja be. Helyezze a másik rácsot a tartó lábakra a grill tálca tetején és biztosítsa a lábakat. Helyezze a fedőt a füstölőre és elkezdheti a füstölést.
Főzési tippek A füstölési folyamat alatt, ne emelje fel a fedőt. A fedő felemelése közben hő szabadul ki, mely növeli a főzési időt. A fedőt oldalra emelje, ha leveszi főzés közben. Felfelé emeléskor vákuum képződik mely során levegő áramlik a füstölőbe ezáltal az ételt belepi a hamu.
Tűz szabályozása Muszáj a tüzet állandó, egyenletes, alacsony hőmérsékleten tartani. A füstölőben +-70˙C-nak kell lennie. Ha a tűz túl meleg helyezze a fedőt a füstölőre és zárja be az ajtaját, illetve a hamutálcának is. Tehet a tűzre kevés nedves faforgácsot mely csökkenti a hőmérsékletet és a tüzet és javulást eredményez.
Ha a tűz nem elég meleg, nyissa ki a fedő és a hamutálca ajtaját, mely levegőt enged be ezzel táplálva a tüzet.
Víz hozzáadása főzés alatt Öntsön vizet lassan tölcsérrel vagy edénnyel a felső test kiöntőnyílásán keresztül.
Szén/fa hozzáadása főzés alatt Lassan távolítsa el a fedőt a füstölőről és óvatosan nyissa ki az alsó test ajtaját. Vigyázzon az ajtó forró, használjon kesztyűt! A szén vagy fa berakásához használjon egy hosszú csipeszt elkerülve a hamut és a szikrákat. Zárja be a füstölő ajtaját és tegye rá a fedőt. A szén/fa újra begyullad.
Tűz eloltása Helyezze a fedőt a füstölőre Zárja el a levegő beáramló nyílásokat és ajtókat. Fedje le a szenet homokkal. Soha ne használjon vizet a tűz eloltásához!
Fenntartás Minden egyes használat után Oltsa el a tüzet és várja meg amíg a füstölő kihűl teljesen. Seperje le a hamut a hamutálcára és távolítsa el a füstölőből a fennmaradt, teljes mértékben kialudt maradványokat. Óvatosan súrolja ki a sütőrácsot és a szénrácsot drót kefével vagy egy összegyűrt alumínium fóliával, ezután törölje ki a füstölőt egy papírtörlővel.
Rozsdásodás elkerülése Figyeljen oda a füstölő karbantartására a rozsdásodás elkerülése végett A rácsokat, a grill kosarat, a csepegtető tálcát, a szén tálcát és a készüléket kívül-belül elmoshatja mosószeres vízzel. A mosószeres vizet alaposan öblítse le. Törölje szárazra a vizes részeket egy tiszta ronggyal vagy papír törlővel. Ne hagyja, hogy a füstölő, a tálcák és a rácsok maguktól száradjanak meg. A rozsdásodás elkerülése végett bekenheti egy vékony réteg napraforgó olajjal a fedőt, a rácsot, a grill kosarat és a víztartó tálcát. Az olajt egy pár perc után törölje le egy papír törlővel. Ne használjon olajat a szén rácson, a szén tálcán és a füstölő belsejében.
Rozsdásodás esetén A füstölő külsején a rozsdafoltokat tisztítsa meg egy grillkefével. Az érintett területeket magas hőmérsékletnek ellenálló festékkel kenje be.
A füstölő belsején a rozsdafoltokat tisztítsa meg egy grillkefével. Az érintett területeken növényi olajjal minimalizálja a rozsdásodást. Óvatosan törölje szárazra egy papír törlővel. Soha ne használjon festéket a füstölő belsejében.
Figyelmeztetés
Ne használjon éles tárgyakat vagy súroló szereket a tisztításhoz.