Elérhetőség: +36-70/605-0308
Anyaga: öntöttvas Növényi olajjal kezelt. Mérete:24 cm hosszú, 10 cm hosszú a nyél, 4 cm magas, . Doboz mérete:24*14,5*4,5 cm Bruttó súlya: 1 kg Nettó súlya:1 kg Használható: szabad tűzön, gáz- illetve elektromos tűzhelyen - sütőben, parázson, kemencében (használjon sütőkesztyűt!) Tisztítása: Minden használat után meleg mosószeres vízzel mossa el, alaposan szárítsa meg és kenje be zsírral a rozsdásodás elkerülése érdekében. Használata: Első használat előtt az edényről távolítsa el a rozsdásodást gátló növényi olajat. Ehhez az edényt forró vízben, semleges folyékony mosogatószerrel mossa el, alaposan törölje szárazra. Az edényt ezután kenje ki zsírral vagy szalonnával, és alaposan hevítse fel.
Az új vas és öntöttvas edényekben első alkalommal burgonyát vagy annak a héját olajban süssük, melyet kidobunk utána. Ezt nevezik beavatásnak. Tisztításakor ne használjon súrolót, mert az eltávolítja a kokszréteget, ami a sütés után keletkezik, és megakadályozza az étel leégését. Az öntöttvas edényben készült étel egyedi ízét is ez adja. A beavatást minden, savtartalmú hozzávaló, pl. gyümölcsök, hagyma, használata után meg kell ismételni, ezzel elkerülhető, hogy az étel vas ízű legyen.