30.000 Ft. felett ingyenes kiszállítás!
Elérhetőség: +36-70/605-0308
Tésztagép tulajdonságai:
Szett tartalma:
További leírás:
A Marcato cég tovább bővítette tésztagép kínálatát, hogy még örömtelibb, még változatosabb lehessen a házi tésztakészítés. Megalkotta Regina nevű tésztagépét, mellyel a hagyományos "Atlas Wellness" típusú géppel készíthető hosszú tészták mellett préseléses technikával további öt féle, úgynevezett rövid tészta készíthető. Egyszerű és biztonságos használatának köszönhetően gyermekeinket is bevonhatjuk a tészta készítésébe: csak beletöltjük a begyúrt tésztát a gép tetejébe, és közben tekerjük a gép fogantyúját, a gyerkőcök élvezettel vagdoshatják a kinyomott tésztát a megfelelő hosszúságúra. Attól függően melyik cserélhető lemezt illesztjük a gépbe, készíthetünk rigatoni, maccheroni, maccheroncini, bucatini valamint sokak által igen kedvelt fusilli tésztát, felhasználva őket akár levesbetétként, akár mártással őnálló fogásként.
Tisztítás:
Használati utasítás
Tészta recept
Hozzávalók:
Mi javasoljuk:
A finomabb tészták érdekében 250g búzaliszt mellé 250g durumbúza liszt keveréket használjanak.
Elkészítés:
1. lépés: A tészta: Egy tálba öntjük a lisztet, majd a közepébe a tojást és a vizet. Villával a hozzávalókat alaposan összekeverjük. Ne adjunk hozzá sót! A tésztát kézzel addig gyúrjuk amíg teljesen sima és egyenletes nem lesz. Kivesszük a tésztát a tálból és lisztel enyhén megszórva az asztalra tesszük.
2. lépés: A tésztalapok: Állítsa a Marcato tésztagépet 0-ás fokozatba, hogy a két sima henger teljesen nyitva legyen. A kézi hajtókart az óramutató járásával megegyező irányba forgassuk vagy ha motorral rendelkező tésztagépük van bekapcsolás után húzzon át egy darab tésztát a hengereken. A tésztalap mindkét oldalát finoman szórja meg lisztel és hajtsa félbe. A tésztalapot többször simítsa át a sima hengerekkel, amíg hosszú és szabályos alakú nem lesz. Amikor ez megvan állítsa a gépet 1-es fokozatra és engedje át a tésztalapot. Ezután jöhet a 2-es majd a 3-as és így tovább míg el nem éri a kivánt vastagságot.
3. lépés: A vágás: Illesze be a kézi hajtókart vagy motort a kiválasztott adapterbe és vezesse át a tésztalapot a hengerek közt. A tésztát a rúddal felszedjük, és áttesszük a Tacapastára. A kész tészta hőmérséklettől és páratartalomtól függően körülbelül 1-2 óra alatt megszárad.
Jó étvágyat kíván az olcsoedeny.hu csapata.