Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk
Termékek Menü

Öntöttvas Tepsi

Amikor elkezdjük használni a vas tepsit, nagyon fontos pár apró dologra odafigyelni, hogy sikeres legyen a főzési-sütési eredmény:miután megvásároltuk, ki kell égetni. Ne hevítsük túl a vas edényt, mert a vas kiváló hővezető, és gyorsan át tud forrósodni. Amennyiben szennyeződés van benne, legjobb száraz állapotban spatulánkkal felkaparni (könnyedén el fog válni), vagy langyos, vegyszermentes vízzel mossuk el, töröljük azonnal szárazra, és egy kis olajat belecsepegtetve, papírtörlővel töröljük ki, úgy tegyük el.

Egy sajtos étel pirítása után lesznek odasült sajt darabok, ilyenkor még forró állapotban egy dl. vizet öntsünk a tepsibe, ami egy pillanat alatt felforr, és magától felhozza a leragadt szennyeződét, amit kiöntünk, és a forró tepsi magától száraz lesz azonnal, olaj-törlés-kész. Az ételt ne tároljuk a tepsi, elkészülte után vegyük ki belőle, mert az egyedi vas íz érezhető lesz

Rendezés: