Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk
Termékek Menü

Öntöttvas lábasok

A vaslábas vastagabb anyagból készül mint a zománcozott, ezért nagyon jó a hőátadása és nagyon jóízű a benne elkészített étel. Hátránya viszont az, mikor megvesszük a boltban, le van fújva valamilyen szintetikus lakkal, hogy még a boltban be ne rozsdásodjon, ezért amikor megvesszük, még egész jól néz ki. Ezt a védőréteget el kell távolítani. Jó alaposan ki kell súrolni, majd kiégetni. A másik probléma az, hogy ha nem tartalmaz védőréteget, és hosszabb időn keresztül nem kívánjuk használni, könnyen berozsdásodik. Ezért ezt a védőréteget pótolni kell, aminek legjobb módja, hogy étkezési zsírral jó alaposan belülről kikenjük. A következő használat előtt ezt a nagy valószínűséggel már megavasodott védőréteget el kell távolítani, ismét ki kell súrolni.

Tehát minden használat előtt és után gondozni kell, viszont alternatíva lehet erre a problémára a zománcozott réteggel ellátott edény, ami persze nem csak szép, hanem rendkívül hasznos is. Az ilyen típusú edény, pompásan tartja a hőt. A tisztítása egy álom, megdöbbentően könnyen lejön róla a ráégett zsír és egyéb maradványok, ráadásul mosogatógépbe is be lehet tenni. Minden felületen jól használható, indukciós lapon és gázégőn is.

Rendezés: