Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk
Menü

Cserép edények

A cserépedények ideálisak az ételek lassú, alacsony hőfokon történő elkészítésére (villany- vagy mikrohullámú sütőben, nyílt lángon gázelosztó használata mellett). A cserépedény kiemeli az ételek saját aromáját, és speciális ízt ad nekik. Mivel a terrakotta anyag egész felületén egyenletesen és fokozatosan oszlik szét a felvett hő, így az élelmiszerek tápértéke nem csökken, és a zsírtartalmuk sem alakul át zsírsavakká és glicerinné, melyek károsak lehetnek a szervezetre.

Ezen kívül az ételek tovább maradnak melegen. Az edény felületét borító mázon található mikrorepedések jelenléte normális, az anyag porózusságának következménye, mely nagyobb ellenállást biztosít az edénynek a magas hővel, illetve a hirtelen hő változásokkal szemben.

Első használat előtt mártsuk az edényt meleg vízbe pár percig, ezzel lecsökkenthetjük az edény folyadékáteresztő képességét, mely a porozitásából következne.

Úgy kerülhetjük el, hogy az edény átvegye az előzőleg benne főzött ételek ízét/szagát, ha meleg vízben normál mosogatószerrel jól elmossuk minden használat után. (a legjobb, ha mosogatógépben tesszük ezt) Ezután alaposan kiszárítva tegyük el a szekrénybe