Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk
Termékek Menü

Zománc bográcsok

Zománcozott bogrács

A zománcozott bogrács előnye, hogy nem igényel túl nagy törődést mint a vasbogrács, könnyű tisztán tartani és a súlya is könnyebb egy vas bográcshoz képest. Kívül és belül zománcozott, és közte nem látszik ki a vas, ami előny, de ugyanakkor egyben hátrány is lehet. Ha túl vékony anyagból készül egy nagy űrtartalmú bogrács, könnyen megeshet, hogy nem bírja el a terhelést, és egyszerűen „összecsuklik”. Mivel zománcozott, ezért ugyanúgy kell vigyázni rá, mint egy edényre. Ha le szeretnénk venni a főzés végeztével a tűzhelyről, óvatosan bánjunk vele, nehogy valami kemény tárgynak ütődjön. Sokak szerint az ilyen bográcsban készített ételeknek nem olyan az aromája, mint a vasbográcsban készülteknek.

Olcsóbb kategóriába tartozik, ha nem töltünk minden hétvégét bográcsozással és csak 1-2 nyári napon tehetjük meg, hogy bográcsozunk egyet a családdal, akkor arra a pár alkalomra igazán tökéletes megoldás lehet.  

Alföldi - alföldi bogrács, mely pont az ellentettje a bajainak. Alul szűkebb és a teteje szélesedik. Másik ismert megnevezése a gulyásbogrács. Ebben általában pörköltöt, slambucot szoktak főzni, de valójában, amit otthon edényben főz az ember azt ebben a bográcsban is elkészítheti. Az íze csak intenzívebb és még finomabb lesz.

Rendezés: