Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk
Termékek Menü

Rozsdamentes, Vas, Inox bográcsok

Rozsdamentes bogrács

Manapság egyre elterjedtebb a rozsdamentes bogrács. Ellenáll a korróziónak a legszélsőségesebb klímaviszonyok között is évekig használható. Könnyű tisztán tartani (elég csak meleg vízzel elmosni), nem igényel gondozást, nem kell félnünk, hogy lejön a zománc róla. Kapható vékonyabb - 0,5mm - (ebben könnyebben odakap az étel) és vastagabb falú - 1mm – kivitelben, utóbbiban remek ételeket lehet „rottyantani”.Ha nem töltünk minden hétvégét bográcsozással és csak 1-2 nyári napon tehetjük meg, hogy bográcsozunk egyet a családdal, akkor arra a pár alkalomra igazán tökéletes megoldás lehet.  

 

 

Vas bogrács

A vasbogrács vastagabb anyagból készül mint a zománcozott, ezért nagyon jó a hőátadása. Nem kényes és nagyon jóízű a benne elkészített étel. Hátránya viszont az, mikor megvesszük a boltban, a bogrács le van fújva valamilyen szintetikus lakkal, hogy még a boltban be ne rozsdásodjon, ezért amikor megvesszük, még egész jól néz ki. Ezt a védőréteget el kell távolítani. Jó alaposan ki kell súrolni, majd kiégetni. Ha mindezt el akarjuk kerülni, magától a gyártótól szerezzük be, és kérjük, hogy egy lakkozatlan bográcsot adjon. Ez nemcsak a fáradtságos munkától kímél meg bennünket, hanem a pénztárcánkra is jó hatással van. A másik probléma az, hogy ha nem tartalmaz védőréteget, és a bográcsot hosszabb időn keresztül nem kívánjuk használni, könnyen berozsdásodik. Ezért ezt a védőréteget pótolni kell, aminek legjobb módja, hogy étkezési zsírral jó alaposan belülről kikenjük. A következő használat előtt ezt a nagy valószínűséggel már megavasodott védőréteget el kell távolítani. A bográcsot ismét ki kell súrolni.. Tehát minden használat előtt és után gondozni kell. Mindenki maga eldöntheti, hogy meg ér e neki ennyit egy ilyen fajta bogrács.

Rendezés: