Ezen az oldalon sütiket használunk. A böngészéssel ezt elfogadod. További információk
Termékek Menü

Halfőző bogrács

Halfőző - A bajai bogrács leginkább a halászlé főzésre lett specializálódva. Kialakítása alul szélesebb felül pedig szűkebb, így a halászlé leve kevesebb helyen tud párologni, így hosszabb ideig tud főni, magasabb hőfokon.  

A zománcozott bogrács előnye, hogy nem igényel túl nagy törődést mint a vasbogrács, könnyű tisztán tartani és a súlya is könnyebb egy vas bográcshoz képest. Kívül és belül zománcozott, és közte nem látszik ki a vas, ami előny, de ugyanakkor egyben hátrány is lehet. Ha túl vékony anyagból készül egy nagy űrtartalmú bogrács, könnyen megeshet, hogy nem bírja el a terhelést, és egyszerűen „összecsuklik”. Mivel zománcozott, ezért ugyanúgy kell vigyázni rá, mint egy edényre. Ha le szeretnénk venni a főzés végeztével a tűzhelyről, óvatosan bánjunk vele, nehogy valami kemény tárgynak ütődjön. Sokak szerint az ilyen bográcsban készített ételeknek nem olyan az aromája, mint a vasbográcsban készülteknek.

 

Rendezés: